all about models & fashion from the catwalks.

Temat: Choroba Addisona
No to ja se naszykowałam wczoraj wieczorem Euthyrox i Hydrokortyzon oddzielnie+szklankę wody do tego i połknęłam te leki pół godz.przed śniadankiem i powiem,że albo to moja sugestia,albo faktycznie tak należy łykać Hydrokortyzon,bo nie miałam zawrotów głowy(które miałam zwykle kiedy schylałam się po klatkę mojej świnki morskiej aby ja przenieść z kuchni do pokoju),a ktore ponoć pochodzą od niedociśnienia.Nie robi mi się także...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26790,22317258,22317258,Choroba_Addisona.html



Temat: Pilne, rano opuchnięta twarz, ręce
Pilne, rano opuchnięta twarz, ręce do tego zawroty głowy po ok 2 h od wzięcia leku euthyrox w dawce 50. Przez 6 dni brałam 25 mg teraz od 4 dni 50...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,105818262,105818262,Pilne_rano_opuchnieta_twarz_rece.html


Temat: Jestem po operacji proszę o pomoc.
Jestem po operacji proszę o pomoc. Moja przygoda z tarczycą zaczęła się jakieś pół roku temu.Miałem co jakiś czas potworne duszności i zawroty głowy.Myślałem że to przez pogodę i zmęczenie ale ... jestem tydzień po operacji.Uczucie kluski w gardle i oddychanie zupą minęło ale ja dalej źle się czuję.W szpitalu przepisali mi Euthyrox 75 który biorę od 3 dni.Ogólnie to czuję się jeszcze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,107027344,107027344,Jestem_po_operacji_prosze_o_pomoc_.html


Temat: gruczolak tarczycy prosze o rade
gruczolak tarczycy prosze o rade w lutym po drugiej ciąży lekarz po badaniu usg wykrył gruczolaka tarczycy wielkości 2.5 cm.Przepisał euthyrox N 50 i jod 100.Nastepną wizyte mam w maju,martwie sie swoim stanem żle sie czuje jestem bardzo nerwowa i z byle powodu sie złoszcze.Kolejnym objawem są zawroty głowy i mdłości ,oraz bule głowy.Niewiem czy to ma jakiś związek z tarczycą dlatego...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,22974460,22974460,gruczolak_tarczycy_prosze_o_rade.html


Temat: gruczolak tarczycy prosze o rade
kasia2511 napisała: > w lutym po drugiej ciąży lekarz po badaniu usg wykrył gruczolaka tarczycy > wielkości 2.5 cm.Przepisał euthyrox N 50 i jod 100.Nastepną wizyte mam w > maju,martwie sie swoim stanem żle sie czuje jestem bardzo nerwowa i z byle > powodu sie złoszcze.Kolejnym objawem są zawroty głowy i mdłości ,oraz bule > głowy.Niewiem czy to ma jakiś związek z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,22974460,22974460,gruczolak_tarczycy_prosze_o_rade.html


Temat: Co ze mną?
Co ze mną? W styczniu na dawce euthyroxu 112,5 zaczęłam bardzo źle się czuc (straszne drżenia rąk ,ciała,nerwowośc),zrobiłam badania:TSH 0,072 (0,27-4,200),wapno 1,9(2,0-2,6).Mój endokrynolog kazał zmniejszyc euthyrox na około 90 i zwiększyc ... zawroty głowy i na nic nie mam ochoty.Zrobiłam znowu badania:TSH 1,36(0,27-4,2),FT3 2,01 (2,5-4,43),1,31(0,93-1,71),wapno 2,0 (2,0-2,6).To pewnie niedoczynnośc,choc ide już do trzeciego endo mam nadzieję,że mi wreszcie pomoże bo już mam dosyc...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,92714418,92714418,Co_ze_mna_.html


Temat: Czy mam zmienić endokrynologa?
powiedziałam jej, że przy niższej dawce miewałam kołatania serca i zawroty głowy, ale powiedziała tylko, że to normalne, przepisała mi Euthyrox 50 i znowu kazała zbadać tylko TSH. Na wyższej dawce...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,82137031,82137031,Czy_mam_zmienic_endokrynologa_.html


Temat: Utajona niedoczynność- może być tylko przejściowa?
nie mam zawrotów głowy i totalnego zamroczenia. lekrz wymyslił,że ta niedoczynnośc to chyba taka przejściowa, tak po porodzie organizm podupadł
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,95459709,95459709,Utajona_niedoczynnosc_moze_byc_tylko_przejsciowa_.html


Temat: dzielenie tabletki euthyroxu - pomocy
Byłam w nadczynności ok. 3 tygodnie wcześniej i objawiała się ona u mnie właśnie okropnymi mdłościami, wymiotami, zawrotami głowy. Czułam się jakbym była non stop na jakimś pierońskim kacu, czułam jakbym była po prostu zatruta. Zrobiłam poziom hormonów wtedy jak tak się czułam - i wyszła nadczynność... Dlatego teraz myślę, że Euthyrox wywołał u mnie nadczynność, albo dlatego, że dawka początkowa była ... do endokrynologa i spytam, co jest grane, czy to nietolerancja, czy za duża dawka początkowa... Póki co czuję się wciąż tak samo, chyba jeszcze "trzyma mnie" ten Euthyrox, mój organizm normalnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,79620896,79620896,dzielenie_tabletki_euthyroxu_pomocy.html


Temat: CZUJĘ SIĘ DOBRZE
nagle przy zmianie dawki leku potworne bole miesniowo-stawowe. Na prawde przez wiele miesiecy balam sie, ze mam rowniez rzs tylko w ciazy nie chciano mnie diagnozowac. Pozostaly jeszcze lekkie zawroty glowy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,31071945,31071945,CZUJE_SIE_DOBRZE.html


Temat: test na objawy Hashi - zapraszam
Witam Zacznę moze tak: w sierpniu 2004 roku moje Hashi zaczynalo dawac znac o sobie strasznymi zawrotami głowy.TSH wynosilo wtedy cos okolo 12 (norma do 4.5) Dostalam na poczatek Letrox 50mg ibyla poprawa ale nie na dlugo po pol roku znow TSH 8,zwiekszona dawka i zmiana na Euthyrox N 75mg ale po tym czulam sie bardzo zle. Po mojej wizycie u pani endo zmienila mi na Letox ale dawka byla 75. Wkurzylam sie na takie leczenie (wracaly mi zawroty glowy i ogolnie czulam sie bardzo zle , sennosc , brak energii,zmiany nastrojow) poszlam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,33350807,33350807,test_na_objawy_Hashi_zapraszam.html


Temat: euthyrox złe samopoczucie
euthyrox złe samopoczucie Wlutym lekarz zdjagnozował u mnie gruczolaka tarczycy wielkości 2,5 cm.Przepisał euthyrox 50N i jodit 100.Zle sie czuje mam zawroty głolowy i mdłości,bóle głowy oraz jestem stale nerwowa.czasami byle...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,22975476,22975476,euthyrox_zle_samopoczucie.html


Temat: niskie TSH
kochana aada1 juz ci odpisuję: anemie mialam od dziecka, takie sklonnosci. Oslabienie, zawroty glowy, zadyszka, brak ochoty do zycia, ciagle uczucie zmeczenia, uczucie zimna. Po dwoch -trzech dniach brania sorbifer durules ... i biegunki na zmiane to dla mnie codziennośc. zmienilam lek na eltroxin, przedtem bralam euthyrox. Często mam takie objawy, jakbym w ogole nie brala leku. co do diety- nie jem miesa,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,23202040,23202040,niskie_TSH.html


Temat: Zawroty glowy - od czego?
Zawroty glowy - od czego? Drogie Forumowiczki i Forumowicze, Czy lekkie zawroty glowy to objaw niedoczynnosci czy samego dzialania przeciwcial tarczycowych? Wsciekam sie bo nie moge znalezc zaleznosci pomiedzy wystepowaniem tego objawu, a wynikami badan. Jak bylam w niedoczynnosci to rozumiem ale obecnie TSH-1,29; FT4-srodek normy; FT3-samo dno normy; Anty-TPO- 58 (norma do 35). Biore Euthyrox 25. Jesli to "utajona" niedoczynnosc to ... do 36,4) ale to dla lekarza chyba malo przekonywujacy argument. Jesli ktos z Was ma jakiekolwiek doswiadczenia z radzeniem sobie z zawrotami, prosze napiszcie. Pozdrawiam, Lu
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,27279055,27279055,Zawroty_glowy_od_czego_.html


Temat: jak czesto zmieniacie dawke leku?
... Euthyrox N. Nie rozumiem czemu sie upiera jak jej tlumacze,ze ja tego brac nie bede.Fatalnie sie czulam po Euthyroxie,zawroty glowy,sennosc , brak energii, zmiennosc nastrojow, i to nie bylo spowodowane niedoczynnoscia...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,35001588,35001588,jak_czesto_zmieniacie_dawke_leku_.html


Temat: Do Rostedy - Euthyrox a przeciwciała?
wprowadzeniu zleconej dawki i utrzymaniu jej dopiero za 4 tygodnie. Tak ze do kontroli do lekarza dopiero za ok. 2 mies. Euthyrox ma rzeczywiscie dzialanie hamujace na przeciwciala, ale co ja...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,38650767,38650767,Do_Rostedy_Euthyrox_a_przeciwciala_.html


Temat: Czy tak musi być?
bo niby jak? Rozumiem,że żle znosisz euthyrox, dużo osób tak ma, szczególnie wtedy jak niedoczynność jest duża i długo nie leczona. Ja też przez to przechodziłam. Wprowadzaj euthyrox powoli zaczynając d...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,106728754,106728754,Czy_tak_musi_byc_.html


Temat: MAM NOWE WYNIK, BŁAGAM O INTERPRETACJE-EDITH31
... mam dobre wyniki bo juz nie przekraczaja norm wiec dlaczego wciaz ze mna zle. Podam jeszce raz wyniki najnowsze zrobione wczoraj na wzietym ranohormonie euthyrox 75. tsh: 3,72(0,4-4,0) ft4: 1,26(0,8-1,9) TG-7200...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,68316633,68316633,MAM_NOWE_WYNIK_BLAGAM_O_INTERPRETACJE_EDITH31.html


Temat: co mi jest?
0,25 początek grudnia ft4 1,36 (0,93-1,7)1,5 tabl Euthyrox 0,25 teraz ft4 1,10 (0,71-1,85)...stopniowo nie od razu przechodzenie na 1 tabl. 0,5 Letrox ( w ciagu ostatniego tygodnia). A teraz co do ... jestem słaba, zmęczona, mam zawroty głowy z tego osłabienia z szybkim biciem serca, apatyczna, chce mi się już z tego wszystkiego płakać... Poradźcie co robić i za co sie zabrać bo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88545460,88545460,co_mi_jest_.html


Temat: co się dzieje z moimi wynikami,poradźcie
... zawroty głowy niesamowite, ech... Chyba to nie jest normalne takie skoki... a już niedługo rok, jak zaczęłam się leczyć...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,89758282,89758282,co_sie_dzieje_z_moimi_wynikami_poradzcie.html


Temat: jestem tu nowa
Trudno to opisać. Coś mi tam wiruje (?), nie mogę się skupić, drażni minie mnogość bodźców (np. radio + dzieci = masakra). Miałam takie stany zanim zczęłam brać Euthyrox. Potem było ... (moja endo stwierdziła, że zawroty to ja mam od ciśnienia - średnio 90/60) Pozdrawiam, Ksza
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,59038197,59038197,jestem_tu_nowa.html


Temat: Prosze o wypowiedzi Hashi-Tess i Rostede
ja również bardzo proszę o interpretację Rownież jakiś czas temu zdiagnozowano u mnie Hashimoto, przyjmuję na zmianę Euthyrox 75 i 100, dziś odebrałam wyniki hormonów, i tak TSH: 0,784 ulU/ml (norma ... poziom żelaza, mam często zawroty głowy i jestem po prostu zmęczona, po czwarte: pojawiają się non stop problemy skórne (wypryski na plecach i twarzy). Co jest grane? Jak temu zaradzić? O...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,70226754,70226754,Prosze_o_wypowiedzi_Hashi_Tess_i_Rostede.html


Temat: choroba autoimmunologiczna
euthyrox (mdlosci, oslabienie, zawroty glowy, itp) powinny od razu miec zapisany euthyrox+hydrokortyzon. [z artykulu niemieckich lekarzy]
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,77347777,77347777,choroba_autoimmunologiczna.html


Temat: choroba autoimmunologiczna
bard_1 napisała: > Najprawdopodobniej osoby ,ktore zle toleruja euthyrox (mdlosci, > oslabienie, zawroty glowy, itp) powinny od razu miec zapisany > euthyrox+hydrokortyzon. > [z artykulu niemieckich lekarzy] zajadanie cukru też dobrze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,77347777,77347777,choroba_autoimmunologiczna.html


Temat: witam, jestem nowa i proszę o opinie
Nowe wyniki, złe samopoczucie 20. 06 zrobiłam badania: morfologię a przy okazji tsh i ft4 (bo planowo na badania hormonów miałam iść 3 lipca), ponieważ dostałam zawrotów głowy no i nadal ... I co z moimi niedoczynnymi nadal objawami? (ogromna senność)..z objawów nadczynnych to mam czasem przyspieszony puls, ale mam tak od momentu kiedy zaczęłam brać euthyrox..
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,79127094,79127094,witam_jestem_nowa_i_prosze_o_opinie.html


Temat: KRECI MI SIE W GłOWIE!
... poziomie 0,02. Zawroty głowy to jeden z najczęstszych objawów niedoczynności. Euthyrox zasadniczo nie rózni się od Eltroxinu, pewnie do pani doktor po prostu przyszedł inny przedstawiciel medyczny, więc dalej jesteś utrzymywana...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,80511458,80511458,KRECI_MI_SIE_W_GlOWIE_.html


Temat: ZAWROTY GŁOWY PRZY WYSOKIM TSH
ZAWROTY GŁOWY PRZY WYSOKIM TSH wITAJCIE, LECZĘ SIĘ NA NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY OD LUTEGO, TSH MIAŁAM POWYZEJ 118:( BIORĘ EUTHYROX 75 JEST POPRAWA, ALE PARĘ DNI OK.4.MIAŁAM STRASZNE ZAWROTY GŁOWY, MDŁOŚCI.bYŁY TAK...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,61486434,61486434,ZAWROTY_GLOWY_PRZY_WYSOKIM_TSH.html


Temat: EFEKTY STOSOWANIA LIXINU
... wyszlo ponad 600 :( juz odpuscilam TG. Ja tez na poczatki byla ma tabletkach. Euthyrox, Eltroxin i Letrox- no i koszmar trwal...mega bole glowy, mega biegunki, silne zawroty glowy, mega rozbicie....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,61538425,61538425,EFEKTY_STOSOWANIA_LIXINU.html


Temat: Clonówkowa przygoda czyli o clo i owulacji część X
tego od kilku dni mam zawroty glowy. Lekarz hindus przepisal mi na to lek ktory zazywa sie w chorobie lokomocyjnej. Nie zazywam go, na wlasna reke robie najpierw morfologie a co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,95625679,95625679,Clonowkowa_przygoda_czyli_o_clo_i_owulacji_czesc_X.html


Temat: Mam już tego dość
się bardzo źle, na co pani doktor powiedziała ze mam zwiększyć sobie albo zmniejszyć dawkę w zależności od samopoczucia. Cały czas tyję, jestem senna, słabnę, mam zawroty głowy i problemy z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,79506818,79506818,Mam_juz_tego_dosc.html


Temat: i chyba Hashimoto...
... i stwierdził ,że zasłabniecia to przez chorobę Hashimoto. W końcu na drugi dzień trafiłam do endokryn.i przepisał mi Euthyrox 50. Wizyta trwała moze 10 min.!! Szok! Endokryn. Kiedy się spytałam czemu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,103452253,103452253,i_chyba_Hashimoto_.html


Temat: i chyba Hashimoto...
Słuchaj, masz duże problemy tarczycowe, na razie bierzesz euthyrox 50, ale pewnie trochę jeszcze potrwa ustawianie Ci dawki. Mniej więcej dopiero po miesiącu możesz odczuć pierwsze objawy poprawy Twojego stanu, choć ... zapasu tego pierwiastka) oraz witaminę b12. Tobie tez to proponuję. Prawie każdy, kto ma problemy z niedoczynnością doświadczył senności, zawrotów głowy, zasłabnięć...Mi też się to parę razy przytrafiło. Wiem, że szczególnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,103452253,103452253,i_chyba_Hashimoto_.html


Temat: mój przypadek.
... uznano, ze taka juz moja uroda. 2 raz byłam pół roku temu gdy internistka uznała, ze mam powiekzoną tą tarczyce. znowu hormony były ok, jednak tak na próbe dostałam euthyrox 100....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,73144592,73144592,moj_przypadek_.html


Temat: zła tolerancja euthyroxu?
... powinnam zmienić Euthyrox na coś innego. czy mam czekać jeszcze kilka tygodni i dopiero przy wizycie u endo pytać co dalej? Bo nie wiem, czy pociągnę tyle. Jutro idę do gin.,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,98561801,98561801,zla_tolerancja_euthyroxu_.html


Temat: Pomóżcie mi,bo zrobiłam głupotę:(
Poszłam do endo prywatnie i ona spojrzała na usg,na wyniki i w ciągu sekundy dowiedziałam się,że mam hashimoto Dostałam leki Euthyrox 25,przez 2 tygodnie miałam brać po pół tabletki,a potem po ... szybko wyniki poszły w górę. Przerwałam leki i 2 miesiące nawet czułam się dobrze,potem powoli zaczęła się śpiączka,potem pojechałam nad morze,tam to już wogóle umierałam. Znowu zawroty głowy,omdlenia,bardzo duża depresja,nic mi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,98973577,98973577,Pomozcie_mi_bo_zrobilam_glupote_.html


Temat: co mi jest?
... zmęczona, mam zawroty głowy z tego osłabienia z > szybkim biciem serca, apatyczna, chce mi się już z tego wszystkiego > płakać... Nie płacz - poszukaj endo, który zacznie Cię leczyć,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88545460,88545460,co_mi_jest_.html


Temat: co się dzieje z moimi wynikami,poradźcie
... rano, obniżenie ciśnienia, > zwiększenie częstości miesiączki, sucha skóra, zawroty głowy niesamowite, ech.. No i te wyniki wlasnie potwierdzaja ten rzut choroby. Nie dosc ze teraz musisz zwiekszyc dawke o to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,89758282,89758282,co_sie_dzieje_z_moimi_wynikami_poradzcie.html


Temat: choroba autoimmunologiczna
toleruje euthyrox" od razu hydrokortyzon? A czy zla praca innych gruczolow nie moze dawac takich objawow? I co wtedy? > [z artykulu niemieckich lekarzy] Bardzo prosze podaj link do tych informacji...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,77347777,77347777,choroba_autoimmunologiczna.html


Temat: Mięśnie sztywne, obolałe jak po ciężkim treningu
... najważniejszy to – zwiększenie dawki Euthyrox N do 150 ,ug może dać optymalny dla mnie poziom hormonów, po którym mogą ustąpić moje dolegliwości mięśniowo - stawowe. Pomocne też będzie przyjmowanie Magnezu....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,84623409,84623409,Miesnie_sztywne_obolale_jak_po_ciezkim_treningu.html


Temat: Czy tak musi być?
... takie > samopoczucie. A jak dlugo wytrzymywalas takie samopoczucie? > Idę do innego endokrynologa i historia się powtarza. > Dwa tygodnie temu zaczęłam brać Euthyrox 25 ćwiartkę. Pomyślałam sobie, że >...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,106728754,106728754,Czy_tak_musi_byc_.html